מחזור שאריות אוכל

רגע לפני שאתם מעקמים את הפרצוף. המצאות קולינריות רבות נולדו ממחשבה יצירתית ומחזור חומרי גלם קיימים למנות חדשות וטעימות לא פחות. למשל פרורי לחם, כן אלה שאתם מטגנים איתם את השניצל. אפשר להכין אותם לבד משאריות של חלה. קולים את הפרוסות היטב ומפוררים במעבד מזון. וואלה קבלתם פרורי לחם משובחים. אם באמת אתם רוצים להתפנק עם השאריות של החלה המתוקה מיום שישי. (מומלץ לקנות פשוט שתי חלות, אחת אוכלים ואחת לשאריות כמובן).

• חלה מטוגנת. המנה האולטימטיבית לארוחת ערב של מוצאי שבת. חותכים לפרוסות, טורפים ביצים, קצת חלב או שמנת מתוקה, קורט מלח, תמצית וניל אופציה אפשרית. טובלים את הפרוסות ומטגנים על מחבת. אפשר לאכול עם אבקת סוכר, סירופ מייפל. ושבת שלום.

• איך הופך פירה מארוחת הצהריים לחביתה משודרגת? בקלילות. על מחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הפירה עד שהוא מזהיב קלות (מתאים גם לתפ"א אדמה בתנור שנשארו, אז התהליך מקוצר כי הם כבר שחומים), טורפים ביצים, מלח, פלפל, מעט גבינה צהובה מגורדת (אופציה אפשרית) ושופכים מעל תפ"א. מטגנים עד שמוכן. מגישים עם סלט ירקות קצוץ דק.

• חזה עוף שכיהן כשחקן ראשי על הצלחת הופך בערב לשחקן משנה לסלט ירקות. מה מכניסים? האמת מה שרוצים. חסה, עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל, ביצה קשה, תירס. משקשקים בצנצנת רוטב (אפרופו מיחזור צנצנות ריבה ואחיותיהן הן שיקר מצויין לרוטב לסלט) שאלה עקרונותיו: 2 שליש שמן זית, שליש חומץ ועל זה מוסיפים- דבש, חרדל, חומץ בלסמי, שום כתוש, מלח ופלפל. טועמים מתקנים תיבול ומפזרים.

• משהו מתוק לקינוח: כאשר עוגת שוקולד שהתייבשה תקבל חיים חדשים בתור כדורי שוקולד. מכינים רוטב שוקולד. מחממים לכמעט רתיחה שמנת מתוקה, שוברים 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מפוררים את עוגת השוקולד ומוסיפים את רוטב השוקולד בהדרגה על מנת שלא תווצר תערובת לחה מידיי.

בכל מקרה גם אם התערובת לחה מידי ניתן להוסיף פירורי ביסקוויטים. מערבבים את העיסה. מכינים צלחת עם קוקוס/סוכריות קישוט צבעוניות, מרטיבים את הידיים וצרים עיגולים ומגלגלים אותם באחד מהציפויים. מכניסים למקרר.

* הארה: המתכונים הם בגדל רעיון והמלצה ואתם מוזמנים לשנות אותם לפי טעמכם האישי.

הכול אפשרי. העיקר שהמחזור יהיה גם טעים, לא רק כלכלי ומשתלם לסביבה.